Tuinplanten

5 Terrasbomen die extreme weersomstandigheden kunnen overleven

Tuinieren is een hobby waar veel mensen van genieten, en terrastuinen en een lekkere huisparfum kunnen een gevoel van ontspanning en schoonheid geven aan uw buitenruimte. Maar als het gaat om terrasbomen zijn er bepaalde overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden. Met name extreme weersomstandigheden kunnen hun tol eisen van bomen, dus het is belangrijk om soorten te kiezen die bestand zijn tegen de elementen. Hier zijn vijf terrasbomen die extreme weersomstandigheden kunnen overleven, van hittegolven tot strenge winters. Of u nu in de woestijn of in een bergklimaat woont, deze bomen kunnen de uitdaging zeker aan.

Introductie

Er zijn meer dan 70.000 soorten planten die gebruikt kunnen worden als boom in uw terras, dus het is waarschijnlijk dat u een boom kunt vinden die aan uw wensen voldoet. Als u er zeker van wilt zijn dat uw bomen bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden, zult u soorten willen kiezen die bekend staan om hun duurzaamheid. Hier zijn vijf soorten terrasbomen die extreme weersomstandigheden kunnen overleven.

Waarop te letten bij het kiezen van terrasbomen

Bij het kiezen van bomen voor uw patiotuin zult u verschillende factoren in overweging willen nemen. Ten eerste zult u willen beslissen of u een loofboom of een naaldboom wilt. Loofbomen hebben bladeren die tijdens de herfstmaanden afvallen, terwijl naaldbomen naalden hebben die het hele jaar door aan de boom blijven zitten. Vervolgens moet u beslissen hoeveel zonlicht de boom krijgt. Ook de grondsoort waarin de boom wordt geplant moet worden overwogen. Tenslotte moet u rekening houden met de hoeveelheid ruimte die de boom inneemt.

Eikenbomen

Eikenbomen behoren tot de meest voorkomende bomen in de Verenigde Staten, en ze staan bekend om hun kracht en hun vermogen om extreme weersomstandigheden te overleven. Er zijn een aantal verschillende soorten eiken die gebruikt kunnen worden voor uw patiotuin, zoals de Californische rode eik en de moeraseik. Deze bomen zijn bladverliezend en kunnen groeien tot 80 meter hoog, waardoor ze een geweldige keuze voor grotere patio tuinen. Eikenbomen zijn sterke planten die bestand zijn tegen grote verschillen in temperatuur en grondsoorten. Als u in een kouder klimaat woont, kunt u kiezen voor een Californische rode eik, die bestand is tegen kou en in een breed klimaat kan groeien.

Mirtebomen

Woont u in een warmer klimaat, dan zult u een soort willen kiezen die tegen de hitte kan. Een populaire keuze is de Japanse esdoorn. Deze bladverliezende bomen kunnen tot 50 meter hoog worden en worden vaak gebruikt in Japanse tuinen. Japanse esdoorns staan bekend om hun levendige herfstbladeren en kunnen in allerlei klimaten overleven. Als u in een warmere regio woont, kies dan een Japanse esdoorn die bestand is tegen hitte, zoals ‘Bloodgood’ of ‘Bloodgood Improved’. Deze bomen kunnen zeer groot worden en hebben een helderrood herfstloof dat zich onderscheidt van andere bomen.

Japanse esdoorn

Een andere optie is de Japanse zelkova, een bladverliezende naaldboom die bestand is tegen extreme hitte. Deze bomen kunnen 70 meter hoog worden en zijn bestand tegen temperaturen tot -30 graden Celsius (-22 graden Fahrenheit). Hoewel de Japanse zelkova een stevige soort is, vraagt hij iets meer zorg dan de Japanse esdoorn. De zelkova geeft de voorkeur aan een bodem pH van 6,5-7,5 en een zanderige bodem die goed gedraineerd is en niet te rijk aan voedingsstoffen. Hij is het meest geschikt voor gebieden waar de temperatuur niet onder -20 graden Celsius daalt.

Bomen Cornoelles

Als u in een koeler klimaat woont, kunt u beter een soort kiezen die bestand is tegen koud weer. Een populaire keuze is de kolfnotenboom, die ook bekend staat als de haagbeuk. Deze loofbomen zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden en kunnen temperaturen tot -40 graden Celsius (-40 graden Fahrenheit) verdragen. Ze kunnen 30 meter hoog worden en worden vaak gebruikt als schaduwboom in grote patiotuinen. De haagbeuk heeft donkergroene bladeren die in de herfst geel worden en een mooie aanwinst zijn voor elke patiotuin.

Redwood bomen

Als u een prachtige boom voor uw terras wilt die zich echt onderscheidt van de rest, kunt u een sequoia boom overwegen. Deze groenblijvende bomen zijn een van de hoogste boomsoorten ter wereld en kunnen uitgroeien tot een duizelingwekkende hoogte van wel 100 meter. Redwoods zijn bladverliezend en hebben donkergroene bladeren die in de herfst felrood kleuren. Ze groeien het best in een groot aantal klimaten en zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden. Redwood bomen zijn geschikt voor gebruik in een groot aantal klimaten, waaronder woestijnklimaten met weinig regen en bergklimaten met extreme temperaturen.

Conclusie

Bij het kiezen van terrasboompjes zijn er veel factoren om rekening mee te houden. Ten eerste zult u willen beslissen of u een loof- of naaldboom wilt. Loofbomen hebben bladeren die afvallen tijdens de herfstmaanden, terwijl naaldbomen naalden hebben die het hele jaar door aan de boom blijven. Vervolgens moet u beslissen hoeveel zonlicht de boom krijgt. Ook de grondsoort waarin de boom wordt geplant moet worden overwogen. Tenslotte moet u rekening houden met de hoeveelheid ruimte die de boom inneemt. Deze vijf boomsoorten staan bekend om hun kracht en hun vermogen om extreme weersomstandigheden te overleven. Of u nu in de woestijn woont of in een bergklimaat, deze bomen kunnen de uitdaging zeker aan.

Comments Off on 5 Terrasbomen die extreme weersomstandigheden kunnen overleven