Tuinartikelen

7 manieren om type 2 diabetes te voorkomen

Diabetes type 2 betekent dat je lichaam moeite heeft om de suiker uit voedsel als brandstof te gebruiken, en het in plaats daarvan opslaat. Na verloop van tijd betekent dit dat iemand met diabetes type 2 uiteindelijk te veel suiker in zijn bloed kan hebben. Maar er zijn manieren om te voorkomen dat deze aandoening zich ontwikkelt. Het aantal gevallen van type 2 diabetes is de afgelopen decennia schrikbarend gestegen, en deskundigen weten niet precies waarom. Hoewel genetica en andere factoren een rol kunnen spelen, blijkt uit onderzoek dat bepaalde leefgewoonten ook het risico op deze ziekte verhogen. Door een paar eenvoudige veranderingen door te voeren, zoals het inschakelen van een diëtist diabetes type 2 kunt u uw risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes met bijna 40 procent verminderen. Hier zijn zeven manieren om het ontwikkelen van type 2 diabetes te voorkomen en de progressie ervan te stoppen als je het al hebt:

Meer oefening

Lichaamsbeweging is de beste manier om diabetes type 2 te voorkomen. Onderzoek toont aan dat zelfs een kleine hoeveelheid lichaamsbeweging uw risico kan verlagen, en dat meer lichaamsbeweging leidt tot een grotere risicovermindering. Het is het beste om al vroeg te beginnen met bewegen, maar het is nooit te laat om te beginnen. Lichaamsbeweging kan de gevoeligheid van uw lichaam voor insuline verbeteren, wat een van de belangrijkste manieren is om diabetes type 2 te voorkomen. Maar lichaamsbeweging heeft ook vele andere voordelen. Het kan uw bloeddruk, cholesterolgehalte en risico op hartaandoeningen verlagen. Het kan u ook helpen een gezond gewicht te behouden en het kan de kwaliteit van uw leven verbeteren als u ouder wordt. De beste manier om diabetes type 2 te voorkomen met lichaamsbeweging is een activiteit te vinden die u leuk vindt en die u regelmatig doet. Streef naar ten minste 150 minuten matige aerobe lichaamsbeweging per week, of 20 minuten krachtige aerobe lichaamsbeweging drie keer per week. Krachttraining is ook belangrijk, omdat het andere gezondheidsproblemen helpt voorkomen, zoals osteoporose.

Genoeg slaap

Een gebrek aan slaap wordt in verband gebracht met een hogere bloedsuikerspiegel en insulineresistentie, die beide kunnen leiden tot diabetes type 2. Voor een optimale gezondheid moet u streven naar 7 tot 9 uur slaap per nacht. Als u moeite heeft met slapen, zijn er stappen die u kunt nemen om uw slaap te verbeteren. Deze omvatten het maken van een regelmatig slaapschema, het beheersen van stress en het vermijden van cafeïne en andere stimulerende middelen vlak voor het slapengaan. U kunt ook ontspanningstechnieken proberen, zoals meditatie of visualisatie, om u te helpen sneller in slaap te vallen.

Zorg voor een gezond gewicht

Mensen met overgewicht hebben een grotere kans om diabetes type 2 te ontwikkelen dan mensen met een gezond gewicht. Hoewel er geen bewezen manier is om obesitas te voorkomen, is de beste manier om uw risico te verminderen een gezond gewicht te behouden. Als u overgewicht heeft, zijn er verschillende dingen die u kunt doen om uw risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes te verkleinen. Als u zwaarlijvig bent, streef er dan naar 5 tot 10 procent van uw lichaamsgewicht te verliezen. Als u overgewicht heeft maar niet zwaarlijvig bent, probeer dan 10 procent van uw lichaamsgewicht te verliezen. U kunt dit doen door een gezond dieet te volgen en voldoende te bewegen. Houd er rekening mee dat u, zelfs als u een gezond gewicht hebt bereikt, nog steeds regelmatig op controle moet komen. Dat komt omdat zelfs mensen met een normaal gewicht een hoger risico lopen om diabetes type 2 te ontwikkelen als ze aan bepaalde andere gezondheidsproblemen lijden.

eet meer fruit en groenten

Mensen die gezond eten hebben een lager risico op het ontwikkelen van diabetes type 2. Een dieet rijk aan volle granen, fruit en groenten is bijzonder effectief. Het is ook belangrijk om minder vet en meer eiwitten te eten, die beide diabetes type 2 helpen voorkomen.

Rook niet

Roken is een van de slechtste dingen die je kunt doen voor je gezondheid. Niet alleen verhoogt het uw risico op vele soorten kanker, het leidt ook tot een verhoogd risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes. Stop er nu mee voor het te laat is. Als u nog niet rookt, begin er dan nu mee. Als u nu rookt, stop dan nu. Er zijn veel effectieve manieren om te stoppen, waaronder nicotinevervangende therapie, zelfhulpprogramma’s, of zelfs acupunctuur.

Let op uw voeding en vochtinname

Er zijn veel dingen die u kunt doen om type 2 diabetes te voorkomen, naast bewegen. U kunt uw risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes verminderen door gezond te eten en veel water te drinken. Kies vooral plantaardig voedsel, zoals fruit, groenten, bonen en volle granen, en beperk uw inname van rood vlees en zuivelproducten. Beperk de hoeveelheid suiker die u eet, en vermijd het drinken van te veel alcohol. Zorg ervoor dat u voldoende vezels binnenkrijgt en drink veel water.

Conclusie

Het voorkomen van type 2 diabetes is zo eenvoudig als het maken van een paar eenvoudige veranderingen in levensstijl. Als je de ziekte al hebt, zullen deze veranderingen je helpen ermee om te gaan. Om type 2 diabetes te voorkomen, moet u gezond eten, regelmatig bewegen, voldoende slapen en een gezond gewicht behouden. Als u risicofactoren voor type 2 diabetes hebt, ga dan regelmatig naar uw arts voor een controle. Heeft u klachten zoals leververvettings symptomen verwijzen wij je ook graag door.

Comments Off on 7 manieren om type 2 diabetes te voorkomen