Kamerplanten

De 5 beste kunstmatige kerstboom shopping tips

Kunstkerstbomen zijn populairder dan ooit. In het verleden werden deze nepbomen gezien als een goedkoper alternatief voor hun tegenhangers van echt dennenhout, het is dus slim om een goedkope kunstkerstboom te kopen. Maar vandaag de dag zijn kunstbomen volwassen geworden. Hun visuele aantrekkingskracht is gegroeid en dat geldt ook voor de verscheidenheid aan beschikbare stijlen. Kunstbomen worden vaak gezien als gemakkelijker op te zetten en af te breken, en ze nemen ook minder opslagruimte in beslag tussen het gebruik ervan. Het valt echter niet te ontkennen dat echte kerstbomen in deze tijd van het jaar een onmiskenbare geur en een gevoel van magie toevoegen aan elk huis. Er zijn veel manieren om uw kunstboom er deze kerst realistischer uit te laten zien – de volgende tips kunnen u op de goede weg helpen…

Koop een betrouwbaar merk

Kunstbomen zijn er in alle vormen, maten en stijlen. Sommige zijn bedoeld om er realistischer uit te zien, terwijl andere zijn ontworpen om meer een artistieke weergave te zijn. De beste manier om te garanderen dat u tevreden zult zijn met uw keuze is om een bekend merk kunstboom te kopen. Deze bedrijven gebruiken vaak jaar na jaar dezelfde leveranciers. Ze hebben waarschijnlijk ook personeel en/of klanten die de nieuwste bomen hebben uitgeprobeerd. Dit betekent dat je een goed idee kunt krijgen van welke bomen waarschijnlijk de investering waard zullen zijn.

Beknibbel niet op de hoogte van de bomen

De hoogte van uw kerstboom is altijd belangrijk, of hij nu echt of nep is. Voor een kunstboom moet u de minimum- en maximumhoogte controleren die op de productverpakking staat. Maak niet de fout een boom te kopen die te kort is voor uw huis. Aan de andere kant moet u ook geen boom kopen die te hoog is voor uw kamer en die niet op zijn plaats staat. Als uw kamer groot is, is het de moeite waard om te investeren in een grotere boom. Een hoge boom maakt uw kamer ruimer en geeft een gevoel van kerstwarmte en gezelligheid. Aan de andere kant, als uw woonkamer aan de kleinere kant is, kunt u misschien beter gaan voor een kortere kunstboom.

Realistische kleur is de sleutel

Als je een kunstboom kiest, zorg er dan voor dat de kleuren zo dicht mogelijk bij de echte boom liggen. Echte bomen zijn groen, maar sommige kunstbomen kunnen blauw of bruin zijn. Realistische kleuren zijn niet alleen belangrijk voor de boom zelf, maar ook voor de versieringen. Als uw ornamenten de verkeerde tint groen hebben, kunnen ze botsen met de kleur van uw boom. Vergeet niet dat sommige versieringen, zoals klatergoud en lichtjes, bedoeld zijn om te glinsteren. Als de takken van uw boom een textuur of glans hebben, kunnen deze decoraties misplaatst lijken. Aan de andere kant hebben sommige bomen takken die gemaakt zijn van een materiaal dat gemakkelijk de kleuren aanneemt van de decoraties die eraan bevestigd zijn. Zo kunt u genieten van de kleuren en glitters van uw decoraties zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat ze in conflict komen met het uiterlijk van de boom.

LED-verlichting is essentieel

Traditionele kerstboomverlichting is mooi en nostalgisch, maar niet erg energiezuinig. Helaas zijn veel mensen zich er niet van bewust dat hun echte kerstboom eigenlijk brandgevaarlijk is, zodat ze tijd moeten besteden aan het ontwarren van lampjes en het ophouden met kortlevende lampjes. Als u een kunstboom koopt, zorg er dan voor dat deze wordt geleverd met een set LED-lampjes van goede kwaliteit. Het kan zijn dat je iets meer moet betalen voor een boom met deze functie, maar het is het waard. Je bespaart energie en vermijdt de frustratie van het uit de knoop halen van lampjes. Vergeet niet te controleren of de lampjes helder genoeg zijn voor uw behoeften. Je hebt genoeg licht nodig om warmte en gezelligheid door je huis te verspreiden, maar niet zoveel licht dat je verblind wordt als je een kamer binnenloopt.

Vergeet de geuren niet

Sommige kunstbomen hebben een geur. Als je de geur van een echte dennenboom in je huis wilt, maar niet het gedoe van een echte boom wilt, zijn deze bomen misschien iets voor jou. Zorg er echter wel voor dat je geen kunstboom koopt met een sterke geur. Je wilt niet dat je gasten terugdeinzen voor de geur of dat ze niet goed kunnen ademen. Aan de andere kant, als je een subtiele geur wilt, maar niets te sterk of plakkerig, kun je beter gaan voor een kunstboom geparfumeerd met cederhout. Dit wordt vaak beschouwd als de geur van Kerstmis. Cederhout is een natuurlijk ontsmettingsmiddel, dus uw boom zal ook ongedierte en schimmel afweren.

Conclusie

Kunstkerstbomen zijn prachtige decoraties die het hele jaar door een vleugje natuur aan uw huis kunnen toevoegen. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, zodat u een boom kunt kiezen die past bij de esthetiek van uw huis. Wanneer u op zoek gaat naar een grote kunstkerstboom om te kopen, zorg er dan voor dat deze realistisch ogende takken heeft en de juiste hoogte en kleur voor uw huis. Daarnaast is het belangrijk om een boom te kiezen met LED-verlichting voor energie-efficiëntie en een subtiele geur voor de geur. Met deze tips, zult u in staat om de perfecte kunstmatige boom voor uw huis deze feestdagen kiezen.

Comments Off on De 5 beste kunstmatige kerstboom shopping tips