Barbecue

Hoe kook je perfect op een gasbarbecue?

Wie aan een Weber gas BBQ denkt, denkt misschien aan gezellig met vrienden rond een kampvuur zitten. Wie zou immers niet willen genieten van het buiten koken in de zomer? Maar, wat als het regent? Of als er een tornado-waarschuwing is? Dat zijn slechts enkele van de dingen die u ervan kunnen weerhouden om de grill aan te steken. Een gasbarbecue is een buitenfornuis dat aardgas als brandstofbron gebruikt. Het is anders dan een houtskool- of houtgestookte barbecue omdat het gas gebruikt als warmtebron in plaats van een kunstmatige bron zoals hout of houtskool. Dat maakt het gebruik ervan echter niet minder uitdagend. Hoe weet je, met zoveel mogelijkheden en functies, hoe je een gasbarbecue moet gebruiken? Lees verder om het uit te vinden!

Ken’s grill

Of u nu grilt op een Ken’s grill, Char-Broil of een Big Green Egg, voordat u de grill gebruikt, moet u ervoor zorgen dat deze schoon is. Het beste is om uw grill schoon te maken als deze nog warm is, zodat u overtollige resten, oliën en etensresten die zich op het rooster hebben opgehoopt van de grill kunt schrapen. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw voedsel niet aan de grill vast blijft zitten, maar voorkomt ook dat voedsel zich ophoopt en een potentieel brandgevaar wordt. Maak uw grillrooster schoon met een harde staalborstel en een beetje afwasmiddel en water. Schraap de roosters af en spoel ze vervolgens af met een doek met alleen water. Als er roest op uw grillrooster zit, kan het een goed idee zijn om het te vervangen. Dit kunt u doen door het oude rooster eraf te halen en een nieuw rooster te kopen.

Steek de grill aan

Wanneer u het gas aanzet en de branders aansteekt, zal de grill zeer snel opwarmen. Als uw grill een propaantank gebruikt, moet u de tank aanzetten. Omgekeerd, als uw grill een aardgasleiding gebruikt, moet u mogelijk contact opnemen met uw plaatselijke nutsbedrijf om de grill op de gasleiding aan te sluiten. Als u een zijbrander heeft, kunt u deze eerst aansteken voordat u de branders aansteekt. De grill zal enige tijd nodig hebben om op te warmen, dus wees geduldig en laat hem opwarmen. Zodra de branders zijn aangestoken, kunt u het deksel van de grill openen en de ingebouwde thermometer van de grill gebruiken om de interne temperatuur te controleren. De beste temperatuur voor het grillen van vlees is ongeveer 350 tot 400 graden Fahrenheit. Als u merkt dat de grill te snel opwarmt, probeer de warmte-instelling dan iets lager te zetten.

Controleer de temperatuur

U kunt zien of uw grill de juiste temperatuur heeft door dezelfde interne temperatuurcontrole te gebruiken die u gebruikt om het gas aan te steken. Zodra de grill de gewenste temperatuur heeft bereikt, sluit u het deksel en laat u de grill een paar minuten voorverwarmen. Terwijl u wacht, kunt u het barbecuerooster, de houtskool of de sauspan klaarzetten met het voedsel dat u van plan bent te grillen. Als u een rooster gebruikt, bestrijk dan het oppervlak met olie om te voorkomen dat het voedsel blijft plakken.

Vergeet de olie niet

Naast het rooster moet u misschien ook het eten zelf invetten, afhankelijk van wat u gaat grillen. Nogmaals, als u vlees grilt, kunt u het beste een marinade op oliebasis op het vlees aanbrengen voordat u het gaat grillen. Dit zorgt niet alleen voor een heerlijke korst, maar voorkomt ook dat het vlees uitdroogt. Als u groenten grilt, moet u ze wel insmeren met olie om te voorkomen dat ze aan het rooster blijven kleven.

Tips voor het koken op een gasgrill

Voor het beste resultaat moet u rekening houden met de temperatuurinstelling en de tijd dat uw eten gaar is. Als u niet zeker weet of het eten gaar is, zijn er een paar manieren om dat te controleren: – Wat te doen met een gasbarbecue als het regent. Een gasbarbecue kan een geweldige manier zijn om te koken in de regen. Het belangrijkste verschil tussen grillen in de regen en grillen bij zonneschijn is de temperatuur. Terwijl zonnige dagen perfect zijn voor grillen op hoge hitte, zijn regenachtige dagen ideaal om te koken op een lagere temperatuur. Als het regent, kunt u het beste het gas lager zetten en het deksel van de grill sluiten. Door het deksel dicht te houden wordt de grill geleidelijker warm. Dit voorkomt dat het voedsel aanbrandt en zorgt er toch voor dat het voedsel goed gaar wordt.

Conclusie

Een gasbarbecue is een geweldige manier om buiten te koken, vooral op regenachtige dagen. Met een gasbarbecue kunt u de temperatuur van de grill gemakkelijk regelen en kunt u ook koken met het deksel dicht, wat helpt om de warmte vast te houden en een zachtere omgeving te creëren om te koken. Een gasbarbecue is een goede investering en kan het hele jaar door gebruikt worden. Het enige wat je nog moet doen, is een fles wijn opentrekken en genieten! Ben je na dit artikel toch nog meer opzoek naar een mooie Weber houtskool BBQ verwijzen wij u graag door.

Comments Off on Hoe kook je perfect op een gasbarbecue?