Goedkope Decoratie Voor uw Tuinideeën
Tuinmeubelen

3 manieren om uw tuinplanten de hele winter in leven te houden

Misschien behoort u tot het groeiend aantal huiseigenaren die het plezier van binnenshuis tuinieren herontdekken. Misschien houdt u gewoon van planten. Of misschien verlangt u naar een meer natuurlijke, buitenervaring, zelfs wanneer het buiten koud en sneeuwig is. Wat uw redenen ook zijn om planten binnenshuis te willen kweken in de winter, u zult een aantal speciale voorzorgsmaatregelen moeten nemen om ze het hele seizoen door in leven en bloei te houden. Het is namelijk belangrijk om een mooie houten overkapping te hebben zodat je planten niet stukvriezen. Zelfs met een goede verzorging kan het een hele strijd zijn om kamerplanten in leven te houden tijdens de winter. De droge hitte van ovens en kachels kan kwetsbare bladeren en stengels bijna van de ene op de andere dag uitdrogen, terwijl schommelende temperaturen op andere momenten van het jaar een ravage aanrichten in de tere nieuwe groei. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om je kansen op succes als binnentuinier te vergroten. Hier zijn drie tips om je binnentuin de hele winter door bloeiend te houden…

Wees ijverig met water geven

Water geven is de belangrijkste vuistregel om je binnentuin bloeiend te houden. Planten zullen van nature hun groei vertragen en zelfs stoppen met het produceren van nieuwe bladeren of bloesems als de grond te droog wordt, ongeacht wat de temperatuur is. Daarom is het zo belangrijk om je planten goed in de gaten te houden om er zeker van te zijn dat ze genoeg water krijgen. Tijdens de wintermaanden zult u uw kamerplanten waarschijnlijk om de dag of zelfs dagelijks water moeten geven, afhankelijk van het type plant en de grootte van de pot. Het eerste teken dat je planten water nodig hebben, zijn verwelkende bladeren. Na een paar dagen zullen de wortels uitdrogen, wat de plant kan beschadigen of zelfs doden.

Installeer een vorm van verlichting

Als je het hele jaar door planten binnenshuis wilt kweken, heb je een bron van kunstlicht nodig. Het is waar dat je in bepaalde delen van het land een paar planten buiten kunt laten overleven tijdens de winter. Maar het kan zijn dat je ze vroeg of laat naar binnen moet halen als ze niet stevig genoeg zijn om extreme kou en sneeuwval te weerstaan. Om uw planten te beschermen is een aluminium overkapping een hele goede optie omdat je veel kunstlicht gebruikt. De meeste planten hebben 12 uur licht per dag nodig om actief te blijven, terwijl een paar andere wel 14 uur nodig hebben om goed te gedijen. Als uw binnentuin op een vensterbank op het zuiden ligt, hebt u misschien het geluk dat u elke dag 10 of meer uren zonlicht krijgt. Zo niet, dan kunt u het natuurlijke licht aanvullen met een kunstmatige bron van volspectrumlicht. Dit omvat licht van fluorescentielampen of LED kweeklampen. Zorg ervoor dat je het type met het volledige spectrum krijgt. De meeste volspectrumlampen zijn gemaakt om zonlicht na te bootsen. Je planten zullen je er dankbaar voor zijn!

Zorg voor voldoende luchtcirculatie

Planten hebben kooldioxide nodig om te groeien, en wij produceren kooldioxide als we ademen. Het lijkt dus een open deur dat kamerplanten een goede luchtcirculatie nodig hebben om gezond te blijven. Veel binnenhuis tuiniers zien het belang van luchtcirculatie echter pas in als het te laat is. Zelfs kleine kamerplanten op een vensterbank kunnen snel stagneren als ze niet goed geventileerd worden. Dit kan ziekten veroorzaken zoals wortelrot of zelfs aantastingen door bladluizen of spintmijten. Als u een kleine binnentuin hebt, zorg er dan voor dat u uw potten regelmatig roteert voor een goede luchtcirculatie. U kunt ook andere potten of manden met planten in de buurt van uw binnentuin zetten om de luchtstroom te bevorderen. U kunt ook overwegen een ventilator te gebruiken, zolang deze maar niet direct op uw planten is gericht. Als dit niet mogelijk is, zet dan één keer per dag een raam open in de buurt van uw binnentuin om de kamer te helpen ventileren.

Conclusie

Als je het goed doet, kan binnenshuis tuinieren een leuk en lonend tijdverdrijf zijn. Je kunt bijna elke soort plant kweken in een verscheidenheid aan bakken, en er zijn genoeg kleurrijke soorten om uit te kiezen. Het kan ook een zeer economische manier zijn om je huis te versieren, vooral als je voedsel kweekt. Als je deze drie tips volgt, kun je je binnentuin de hele winter door laten bloeien. Het is belangrijk om te onthouden dat je waakzamer en ijveriger moet zijn dan tijdens de meer gastvrije seizoenen. Maar met deze tips kunt u ervoor zorgen dat uw binnentuin het hele jaar door goed gedijt!

Comments Off on 3 manieren om uw tuinplanten de hele winter in leven te houden