Hoe Zorg Je Voor Kamerplanten
Kamerplanten

Hoe Zorg Je Voor Kamerplanten

Er zijn verschillende tips om te onthouden bij het verzorgen van uw kamerplanten. Houd er allereerst rekening mee dat planten veel zonlicht nodig hebben. De meest optimale plek om je planten te zetten is op de vensterbank, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Afgezien van vensterbanken, kunt u overwegen om karren of tafels voor ramen te gebruiken. De kamer moet elke dag veel zonlicht krijgen. Kamerplanten moeten echter uit de buurt worden gehouden van huisdieren, vooral katten en honden, omdat ze ze kunnen opeten.

Zorg er in de zomer voor dat je kamerplant voldoende natuurlijk licht krijgt. In de winter zijn er minder uren zonlicht beschikbaar en vallen de stralen onder een lagere hoek. Als je geen raam kunt vinden dat natuurlijk zonlicht biedt, overweeg dan om je kamerplant in een lichtere kamer te plaatsen of extra verlichting toe te voegen. Kies indien mogelijk voor een raam op het zuiden. Zet geen planten in tochtige ramen, omdat ijzige ramen voor tocht kunnen zorgen. Draai de pot om ervoor te zorgen dat alle kanten licht krijgen. Ook zorgt het draaien van de pot ervoor dat de takken niet naar licht reiken.

Temperatuur is een andere belangrijke factor waarmee u rekening moet houden bij het verzorgen van uw planten. Ze gedijen het beste in een temperatuurbereik van 65 tot 75 graden Fahrenheit. Houd ze uit de buurt van tocht en warmtebronnen, zoals open haarden, radiatoren en elektronische apparaten. Deze schommelingen kunnen funest zijn voor je kamerplanten. Een beetje TLC zal een lange weg gaan om je kamerplanten gelukkig te houden. En vergeet niet om regelmatig de temperatuur te controleren om er zeker van te zijn dat ze gezond zijn.

Over het algemeen hebben kamerplanten in de winter geen kunstmest nodig. In feite kan het voeren van hen tijdens dit seizoen hun natuurlijke cyclus verstoren. Stop met voeren in de winter wanneer nieuwe groei verschijnt en hervat ze in de lente. Tropische planten daarentegen kunnen in de winter behoorlijk groeien en in dat geval wilt u misschien uw voedingssnelheid verlagen. Vergeet niet om af en toe de locatie van uw planten te roteren om een ​​gelijkmatig groeipatroon te krijgen.

Om de luchtvochtigheid te verhogen, plaatst u uw planten in de buurt van een waterbron. Zorg er echter voor dat u ze niet te veel water geeft, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Een paar centimeter onder het oppervlak van de grond is voldoende. Voeg bij twijfel wat kiezels of stenen toe om de bodem van de pot boven het waterniveau te brengen. Als de grond te nat is, begint de plant te verwelken. Een paar centimeter water per week zou voldoende moeten zijn.

Het water geven van je kamerplanten is cruciaal voor een gezonde groei. De hoeveelheid water die een plant nodig heeft, hangt af van het type container en de plantensoort die u kiest. Sommige planten blijven liever de hele tijd nat, terwijl andere de voorkeur geven aan droge grond tussen de gietbeurten. Controleer de afvoergaten altijd regelmatig en leeg ze indien nodig. Je moet de grond ook vochtig houden, maar niet nat. Als dat zo is, is het water te warm.

Als u tekenen van ziekte op uw kamerplanten aantreft, gooi ze dan zo snel mogelijk weg. Sommige van deze ziekten kunnen worden voorkomen door de insectenpopulatie in uw huis onder controle te houden. Enkele veel voorkomende ziekten zijn echte meeldauw (een witte poederachtige vlek op de bladeren) en schimmelbladvlekken (geel, bruin of zwart). Wortelrot kan ook papperige wortels veroorzaken. Om dergelijke problemen te voorkomen, houdt u uw planten vochtig en vrij van schimmels.

Comments Off on Hoe Zorg Je Voor Kamerplanten