Verschillende Soorten Kamerplanten
Kamerplanten

Verschillende Soorten Kamerplanten

Er zijn veel verschillende soorten kamerplanten en het kan overweldigend zijn om te weten welke het beste bij uw huis past. Gelukkig hebben we een lijst samengesteld met de beste planten die geweldig zijn voor binnen, gebaseerd op esthetiek, winterhardheid, groei en onderhoud. Hier is een blik op de top vijf van elk type. Je bent goed op weg om te genieten van je nieuwe plantengenoot! Als je wat kleur aan je huis wilt toevoegen zonder al te veel ruimte in beslag te nemen, kijk dan eens naar de volgende soorten kamerplanten!

Croton: De naam zegt het al. Deze kamerplanten groeien met prachtige, kleurrijke bladeren, waardoor een jungle-achtig gevoel ontstaat in een binnenomgeving. Crotons zijn gemakkelijk te kweken en hebben een warme, vochtige omgeving nodig. Ze kunnen echter gedijen in de meeste huishoudelijke omstandigheden. U kunt ze online of bij uw plaatselijke kwekerij kopen. Een veel voorkomende keuze voor liefhebbers van het buitenleven is een crotonboom. Ze zijn echter niet zo gemakkelijk te kweken als sommige van hun tegenhangers, dus het is het beste om een ​​plant te kopen die in jouw regio voorkomt.

Een van de meest populaire kamerplanten op Instagram, de Lantana-camara is een populaire keuze geworden voor huizen in 12 Afrikaanse landen. Het heeft een kenmerkende, fruitige geur en bloeit in verschillende kleuren. Deze plant is zelfs zo populair dat het in veel landen als onkruid wordt beschouwd. Het kleine formaat maakt het echter een geweldige startersplant en het is gemakkelijk om helemaal opnieuw te kweken.

De ZZ-plant, ook wel de zosterplant genoemd, is een andere geweldige kamerplant voor in huis. Het is snelgroeiend en gemakkelijk te verzorgen, en de bladeren zijn levendig. De onderhoudsvriendelijke behoeften zijn ook een zegen, en het hoeft maar eens in de twee weken te worden bewaterd. Je kunt hem in elk type binnenverlichting kweken, van laag tot fel. En het kan goed groeien bij weinig licht tot schaduwrijke binnenverlichting.

Afrikaans viooltje: een veel voorkomende kamerplant, deze plant produceert enorme, kleurrijke bloemen. Het vereist weinig aandacht en kan in alle soorten licht gedijen. Hoewel het gedijt in indirect licht, moet het regelmatig worden bewaterd en gesnoeid. Het wordt het best gekweekt in indirect licht, hoewel het gemakkelijk kan worden aangepast aan kunstlichtomstandigheden. Maar je moet op de hoogte zijn van de behoeften van de pothos, omdat ze erg winterhard zijn.

Tropisch regenwoud: De meeste kamerplanten zijn tropische groenblijvende soorten die gedijen in een warm, vochtig klimaat. Ze kunnen overleven in een klimaat van 15 graden Celsius en hoger, waardoor ze een ideale keuze zijn voor huizen. Tropische regenwouden hebben ook de beste luchtvochtigheid, maar de gemiddelde temperatuur varieert per hoogte. De tropische regenwouden op lagere hoogte hebben gemiddelde temperaturen tussen 24 en 28 graden Celsius, terwijl de hogere tropische bergbossen veel koeler zijn, met temperaturen in de tientallen graden.

Een veel voorkomende kamerplant is de Snake Plant, die levendig groen blad heeft met gele lijnen. Snake Plants staan ​​bekend als luchtzuiverende planten. Ze kunnen verontreinigende stoffen uit de lucht filteren en kunnen gedijen bij weinig licht, maar geven de voorkeur aan helder indirect licht. Ondanks hun aantrekkelijke uiterlijk kunnen ze ook worden beschadigd door te veel water, dus ze hebben stevige potten nodig en kunnen moeilijk te verplaatsen zijn. Bovendien kunnen deze planten giftig zijn voor jonge dieren en kinderen, dus houd ze uit de buurt.

Comments Off on Verschillende Soorten Kamerplanten