Tuinartikelen

Waar kan ik planten kopen in uw omgeving? Een definitieve gids

Als het diep in de winter is, kan het een zware strijd lijken om je tuin er fris uit te laten zien. Het is een tijd waarin velen van ons een pauze nemen van het verzorgen van onze buitenruimte, en planten gaan in winterslaap. Maar zodra de lente aanbreekt, is het weer tijd om aan nieuwe bladeren en planten te denken. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je buitenruimte een broodnodige opfrisbeurt te geven zonder dat je daarvoor veel geld hoeft te betalen. Een van de beste manieren om aan nieuwe planten voor je tuin te komen, is door ze als planten te kopen in plaats van losse stekken of zaden. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over het in leven houden van de planten totdat ze ontkiemen; je hoeft alleen maar te weten waar je ze lokaal kunt kopen.

Waar kun je planten kopen?

Elke plantenwinkel die je kunt bedenken heeft planten beschikbaar, maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je op plantenjacht bent. Ten eerste moet je je bewust zijn van de verschillende soorten planten die er te koop zijn. Hoewel je van alles kunt kopen, van een cactus tot een rozenstruik in pot, zijn de meest voorkomende planten die je te koop zult zien: – Eenjarigen – Een plant die groeit, bloeit en sterft in één seizoen staat bekend als een eenjarige. Deze planten zijn geweldig om in je tuin te hebben, omdat ze gemakkelijk te planten zijn, niet veel ruimte innemen, en je ze vaak gratis in de winkel kunt krijgen. – Vaste planten – Dit zijn planten die langer dan één seizoen leven, maar misschien om de paar jaar vervangen moeten worden. Vaste planten zijn zeer geschikt om in uw tuin te kweken omdat ze elk jaar terugkomen en u vaak bloemen, vruchten of wortels geven.

Tuincentra en kwekerijen

Als u wilt winkelen bij een tuincentrum of kwekerij, kunt u vaak geweldige prijzen vinden voor zowel eenjarigen als vaste planten. Zorg ervoor dat u vraagt welke planten eenjarigen en welke vaste planten zijn, zodat u het meeste uit uw aankoop kunt halen. Je moet het personeel ook vragen hoe de planten worden behandeld. U kunt bijvoorbeeld vragen of de planten te veel water krijgen of dat de grond te droog wordt. U kunt ook vragen of de kwekerij de planten behandelt met pesticiden, die schadelijk kunnen zijn voor mensen en andere insecten. Als u problemen ziet met de manier waarop planten in een winkel worden behandeld, kunt u er altijd voor kiezen om elders te gaan winkelen.

Liefdadigheidswinkels

Als je op zoek bent naar een plek waar je mooie planten voor weinig geld kunt kopen, kijk dan eens bij je plaatselijke liefdadigheidswinkels. Deze winkels hebben vaak planten die zijn gedoneerd, en je kunt ze krijgen voor een fractie van hun oorspronkelijke prijs. Sommige liefdadigheidsinstellingen hebben medewerkers die voor de planten zorgen en ze gezond houden, terwijl andere dat niet hebben. Dit kan een gok zijn, maar als je een goede deal vindt, kan het de moeite waard zijn. Wanneer je winkelt in een liefdadigheidswinkel, zorg er dan voor dat je elke plant grondig controleert, inclusief het controleren van de grond waarin ze groeien en de bladeren van elke plant. Potplanten kosten soms maar een dollar, terwijl grotere struiken tot wel $10 kunnen kosten.

Coöperaties

Coöperaties zijn plaatsen waar mensen samen planten en kruiden kweken. Als je in een agrarisch gebied woont, heb je misschien een coöperatie in de buurt. Coöperaties zijn een geweldige manier om verse, gezonde planten te krijgen en tegelijkertijd lokale boeren te steunen. Het enige nadeel is dat je vaak naar de coöperatie moet gaan om je planten op te halen.

Boerenmarkten

Als je in een stad woont met een wekelijkse boerenmarkt, kun je daar misschien planten kopen. Boerenmarkten verkopen vaak potplanten aan het eind van het seizoen, en je kunt ze vaak voor een zacht prijsje krijgen. Een ding om in gedachten te houden bij het winkelen op een boerenmarkt is dat de planten er misschien niet zijn wanneer je ze gaat halen. De planten zijn vaak snel uitverkocht, dus als je een plant vindt die je leuk vindt, koop hem dan snel.

Conclusie

Als je planten in een winkel koopt, kijk dan altijd of de bladeren er gezond uitzien. Als de bladeren verwelkt of verschrompeld zijn, of bruine plekken hebben, is de plant niet in de beste conditie. Je moet er ook zeker van zijn dat je de juiste soort plant koopt voor jouw ruimte. Als je niet zeker weet wat je nodig hebt, vraag dan het personeel in de winkel van tuincentrum Welkoop om hulp. In het algemeen is het kopen van planten in een winkel een geweldige manier om nieuwe aanwinsten voor je tuin te krijgen.

Comments Off on Waar kan ik planten kopen in uw omgeving? Een definitieve gids