De Beste Tuinplanten Voor Kleurrijke Bloemen
Tuinplanten

De Beste Tuinplanten Voor Kleurrijke Bloemen

Als je op zoek bent naar tuinplanten die kleurrijke bloemen geven, dan ben je hier aan het juiste adres. U kunt een aantal geweldige keuzes vinden in de onderstaande lijst. Kies planten die geschikt zijn voor een bepaalde locatie of klimaat, of een combinatie van beide. U kunt zelfs uw plaatselijke bloemist raadplegen over kleurencombinaties. Zij kunnen u helpen beslissen welke tuinplanten de beste bloemen zullen produceren. Hier zijn een paar topkeuzes.

Er zijn veel soorten bloemen. Ze hebben niet allemaal dezelfde tint, en sommige zijn gedempte pasteltinten, terwijl andere levendig zijn en zich onderscheiden van de andere planten. Veel van de mooiste variëteiten hebben irisatie op de bloembladen, wat bijdraagt ​​aan de rijkdom van hun tinten. Met zoveel opties kunnen tuiniers op oneindig veel manieren kleur aan het landschap toevoegen. Ze kunnen een regenboog van complementaire kleuren creëren, of enkele kleuren in meerdere vormen en vormen.

Als u snijbloemen wilt kweken, kunt u kiezen uit de vele soorten bloembollen die er zijn. Sommige zijn goed om te snijden, terwijl andere gedijen in halfschaduw. Sommige soorten gedijen goed in de halfschaduw, terwijl andere gedijen in de volle zon. Kies voor het ultieme in kleurrijke bloemen planten die geschikt zijn voor uw specifieke gebied. En vergeet lavendel niet! Het is het proberen waard! Maar onthoud: het is belangrijk om rekening te houden met uw lokale klimaat. Veel bloemen gedijen het beste in de volle zon, dus zorg ervoor dat je vooruit plant.

Siergierst is een andere uitstekende keuze voor uw tuin. Het groeit tot vier tot vijf voet en is 8-12 inch breed. Het blad van deze plant is aantrekkelijk en bestand tegen herten en konijnen. Het is gemakkelijk te onderhouden en kan een geweldige aanvulling zijn op uw tuin. Naast bloeiende planten zijn Veronicas ook goede landschapsplanten. Je kunt ze gebruiken om kleur aan je landschap toe te voegen.

Een andere goede keuze voor tuinplanten met kleurrijke bloemen is guldenroede. De guldenroede bloem trekt vlinders en bijen naar de tuin. Hij bloeit meer dan een maand van juni tot juli en tot ver in de herfst. Ze zijn gemakkelijk te snoeien, waardoor ze ideaal zijn voor het snoeien van tuinen. Behalve dat het aantrekkelijk is voor vlinders, is guldenroede ook een uitstekende keuze voor het snoeien van tuinen. De bloemen zijn ook vrij duurzaam, waardoor het een goede keuze is voor elke tuin.

Koraalbellen zijn ook een felle zomerplant. Hun spikes zijn opvallend rood en wit en trekken kolibries en vlinders aan. Heb je geen bloeiende struik, dan kun je kiezen voor een rookboom. De bladeren zijn fluweelachtig en geschulpt, wat perfect past bij de gele bloemen. Het mooiste is dat het een vaste plant is! Deze is winterhard in de zones vier tot acht.

Een andere populaire plant die een grote verscheidenheid aan kleuren kan produceren, is coleus. Deze planten zijn populair omdat ze in de schaduw of in de volle zon kunnen groeien, en hun bladeren zijn interessant om naar te kijken. Ze zijn ook een zeer onderhoudsarme keuze, hoewel sommige soorten in bepaalde gebieden invasief kunnen worden. Het is echter vermeldenswaard dat lantana’s geen bessen produceren. Je kunt coleus planten in containers, plantenbakken en bedden.

Comments Off on De Beste Tuinplanten Voor Kleurrijke Bloemen